anttialfthan Olen suomalainen, olen siitä ylpeä ja kiitollinen, sen takia kunnioitan Suomen lippua

Suomi The Guardianin etusivulla

Kas, olemme päässeet brittilehti The Guardianin nettijulkaisun etusivulle. Emmekä lainkaan omasta ansiostamme. - Totta puhuen, mietin hetken kuuluisiko tämä aihe Vapaavuoroon, mutta otetaan nyt tänne. 

 

Kuten valveutuneet kotimaan uutisten seuraajat jo ehkä tietävät, päätti Jukolan viestiin osallistunut brittiseurue pistäytyä Venäjällä, urheilunsa päätteeksi. Eihän se naapurimaa ole kaukana Joensuusta, totta kai kannattaa juoda muutama olut rajavyöhykkeellä ja peräti rajan takanakin. En linkitä tähän kotimaan uutisia, mutta tässä ulkomailta: 

https://www.theguardian.com/world/2017/jun/20/britons-detained-crossing-...

 

Sankarit siis ajoivat rajavyöhykkeelle Ilomantsin Hossassa, osasivat lukea, mutta kun asia oli niin jännittävä. Rajamiehet sitten ottivat Venäjältä palailevat urheilijanuorukaiset kiinni ja oletettavasti toimittivat poliisin suojiin. Sakothan tuosta saa. Ehkä kavereilla on varaa maksaa. Paljon enemmän jännää joukkue olisi saanut kokea jos venäläinen rajavalvonta olisi heidät napannut. Tuskin olisi selvitetty pikaisella käsittelyllä, ehkä ei olisi naurattanutkaan kovasti se jännä. Vaikka asiallisesti ne naapurin rajavartijatkin toimivat. Vaan häi on sellanen laki. 

 

Liekö ollut sattuma, kun Ruskealan ja Värtsilän välillä oli lauantaina puolen päivän maissa ylimääräinen passintarkastus kaikille ajoneuvoille ja matkustajille Suomen suuntaan. Дополнительный паспортный контроль. 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Venäläisten kannattaisi lisätä matkailumainontaa:

The four – who admitted to illegally crossing the border – said they had seen and understood the many multilingual warning signs approaching and inside the border zone, but had decided to press on and cross the border because they were “strongly tempted to go to Russia”.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Itselleni aivan laillinenkin rajan ylitys Venäjän puolelle tai takaisin on aina pikku seikkailu mitä jännitän. Auton kanssa olen onnistunut toistaiseksi joka kerta töppäämään lievästi: paperit osa autossa, osa mukana, liian innokkaana tai liian passivisena ajamaan jonoon tai sieltä pois. Suomen puolella kerran päin punaista. Mutta aina olen selvinnyt - eikä perään ole ammuttu, on vain huiskuteltu peruuttamaan takaisin tai hätistelty jatkamaan matkaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

No olen kerran pelastanut yhden miehen jäämästä Moskovan kentälle, istui aika tuiterissa eikä kuullut tai tajunnut kuulutusta että lähtöportti vaihtui. Niin että ei se lentäminenkään riskitöntä ole.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

2008 farkkuasu ja bootsit päällä rajavartija/tullinainen takoi nyrkkiä pöytään siitä pakollisesta kaksi-osaisesta lapusta, mutta minä nauroin vain. Pietarissa aina Allegro... siihen ei ikinä aika riitä... siis loppuikä menisi museoissa, mutta pitää ehtiä muuallekin.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Eräs muistelu Neuvostoliiton ajoilta. Olin töissä kauppahuoneessa, jonka tärkeimmät asiakkaat olivat teollisuudessa. Päämiehiä oli joka lähtöön ja jonkin verran myös amerikkalaisia. Eräs alaiseni kertoi, että hänellä oli takuuvarma vapa-ajan ohjelma amerikkalaisille päämiehille. Hän vei heidät NL:n rajalle aistimaan suuren pahan läsnäoloa. Se oli kuulemma tosi kova kokemus useille. Sitä tietysti höystettiin jutuilla, että "suomalaiset ovat ottaneet eniten hengiltä venäläisiä asukaslukuun suhteutettuna". Jotkut edelleen ilmeisesti hakevat samaa tuntumaa Venäjästä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Eihän tästä ole monta päivää kun saksalaiset ylittivät rajan luvatta.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Ei tuossa itärajan ylityksessä on nykyään mitään jännä, kävin sunnuntaina edestakaisin ja tänään taas. Se muistuttaa ennen EU, Belgian ja Saksan välinen rajaylitys.

Toista oli neuvostoaikoina.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Oisko sulla tullut linkin loppuun välilyöntejä? Ei mulla toimi, vaikka näyttää ihan oikealta. Vai onko vika firefoxissa?

Tässä vielä ehkä toimiva linkki:
https://www.theguardian.com/world/2017/jun/20/brit...

Tapaus ei aiheuttane mitään ulkopoliittista ongelmaa.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kiitos Risto.
Linkin lopussa pitäisi lukea "beer", venäjäksi olisi "pivo", ja olettakaamme että ulkopoliittista ongelmaa brittien pivoilusta ei tällä kertaa synny.

Enossa oli 40 km/h nopeusrajoitus ja Uimaharjulla laulettiin ranskalaisista koroista megafoniin, joten jospa lähtivät sen takia metsässä käymään ...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ensin Brexit ja sitten vielä tämäkin.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Mainittakoon nyt tässä samassa yhteydessä, että Saudi-Arabian kruununprinssi on vaihtunut.

Ja että Pakistan voitti Intian kriketissä. Luonnollisesti vastapuolen kannattajia on pidätetty, ainakin Intiassa.

Ja että sukulaisiani osallistui Jukolan viestiin, mistä tämä rajajupakkakin alkoi.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Guardian raportoi uutisen todenmukaisesti ja kattavasti, eikä jätä lukijoilleen epäselvyyttä brittiseikkailijoiden tekemistä tietoisista valinnoista.

Kaiken kaikkiaan juttuhan on myönteistä PR:ää Suomen asialliselle rajavalvonnalle.

Toimituksen poiminnat